8 Mayıs 2017 Pazartesi

Php ile Smtp Mail Göndermek

Posted by Awvare on 08:26 in | No comments



Bir çok Hosting firmasında olduğu gibi bizim firmamızda da php mail() fonksiyonu kapalı durumdadır. Bu fonksiyonun kapalı tutulmasının nedeni, php mail() fonksiyonunda hiçbir doğrulama olmadan direk olarak mail gönderilebilmesidir. Bu da mailin direkt olarak spam olarak algılanıp gereksiz kutusuna düşmesine neden olur. Fazla gönderimlerde de sunucu ip adresi karalisteye girer.
Şimdi Php üzerinden Smtp bağlantısı yaparak nasıl mail gönderilir göreceğiz. Bunun için PHPMailer kütüphanesini kullanacağız.
PHPMailer kütüphanesini buradan indirebilirsiniz.
class.phpmailer.php, class.smtp.php ve class.pop3.php dosyalarını mail formumuz ile aynı dizine atıyoruz.
Mail formumuzun kodları:
/*
IsSMTP(); $mail->SMTPDebug = 1; // hata ayiklama: 1 = hata ve mesaj, 2 = sadece mesaj $mail->SMTPAuth = true; $mail->SMTPSecure = 'ssl'; // Güvenli baglanti icin ssl normal baglanti icin tls $mail->Host = "mail.siteismi.com"; // Mail sunucusuna ismi $mail->Port = 465; // Gucenli baglanti icin 465 Normal baglanti icin 587 $mail->IsHTML(true); $mail->SetLanguage("tr", "phpmailer/language"); $mail->CharSet ="utf-8"; $mail->Username = "isim@siteismi.com"; // Mail adresimizin kullanicı adi $mail->Password = "PASSWORD"; // Mail adresimizin sifresi $mail->SetFrom("isim@siteismi.com", "Isim"); // Mail attigimizda gorulecek ismimiz $mail->AddAddress("ahmetmakal@msn.com"); // Maili gonderecegimiz kisi yani alici $mail->Subject = "Mesaj Basligi"; // Konu basligi $mail->Body = "Mesaj icerigi"; // Mailin icerigi if(!$mail->Send()){ echo "Mailer Error: ".$mail->ErrorInfo; } else { echo "Mesaj gonderildi"; } ?>

*/


Doldurulması gereken kısımları kodların arkasında yazdım.
Şimdi ücretsiz mail hizmeti veren Gmail ve Yandex için gereken ayarları görelim.
Yandex Smtp Ayarları:
/*
$mail->SMTPSecure = 'tls'; $mail->Host = 'smtp.yandex.com'; $mail->Port = 587;
*/

Gmail Smtp Ayarları:
/*
$mail->SMTPSecure = 'ssl'; $mail->Host = 'smtp.gmail.com'; $mail->Port = 465;
*/

0 yorum:

Yorum Gönder